Frédéric Van Burm

Frédéric Van Burm

Curriculum

Voor hij osteopaat werd studeerde Frédéric Van Burm kinesitherapie, manuele therapie en sportkinesitherapie en werd hij vakgroepmedewerker aan de Universiteit Gent, op het departement Orthopedie, Fysische Geneeskunde en Revalidatie, afdeling kinesitherapie.

Frédéric is Gentenaar, osteopaat, pionier van osteopathie in de sport, docent, onderzoeker, gastspreker, levenslang student en consultant op locatie, mét wereldwijde referenties. Hij onderneemt vanuit zijn thuisbasis in Gent (www.osteopaatvanburm.com) en op zijn patiëntendossiers staan namen van spelers bij FC Red Bull Salzburg, Chelsea FC, NBA-team New York Knicks, de Rode Duivels, AC Milan, Tottenham Hotspurs, en uit nog veel competities in Europa.

Van start-to-niveau tot wereldtopper, in gelijk welke sport: volgens Frédéric heeft iedereen recht op dezelfde benadering.

Met de hoogste academische graad in osteopathie (MSc.Ost, 120 ECT aan de Uni of Appl Sci Innsbruck) is hij uitstekend geplaatst om zijn vak mee te helpen uitdragen. Dat doet hij al meer dan tien jaar met verve, bij studenten van de International Academy of Osteopathy (IAO) in Kopenhagen, Gent, Antwerpen, Caïro .. én als gastdocent aan Arteveldehogeschool / Associatie UGent.

Op zijn sprekerslijst staan meerdere edities van o.a. Science and Football (London), het FIFA voetbalcongres (Antalya, Turkey), de WFA (World Football Academy), het World Congress Science and Soccer (2012) en WILL, het eerste sportfestival.

Frédéric stond mee aan de wieg van de eerste opleiding Osteopathie in de sport aan de IAO in Gent. Hij bracht er experten samen zoals Bruno Demichelis (AC Milan), Joe Shafer (Sienna) en Andrea Cecchi.

#IAOsports

back to top